خبر ویژه - آغاز سال نوی سینمای ایران با محکوم کردن اهانت به پیامبر اکرم(ص)

خبر ویژه - آغاز سال نوی سینمای ایران با محکوم کردن اهانت به پیامبر اکرم(ص)

تاریخ خبر : یکشنبه 12 بهمن 1393
دسته خبر: اخبار روز ایران و جهان
بازدید : 64

هنرمندان ایران در حالی سال نوی سینمایی خود را آغاز کردند که در جشنواره ی افتتاحیه ی فیلم فجر-که به عنوان سال نوی سینما در ایران شناخته می شود-محکومیت عمل قبیح توهین به پیامبر اعظم (ص) از نمود های بارز مراسم بود. منبع:تابناک

سی و سومین جشنواره بین‌المللی فجر با برگزاری افتتاحیه رسماً آغاز شد و سینماگران ایران پس از استقبال، بیانیه‌ محکوم نمودن اهانت به ساحت مقدس پیامبر گرامی اسلام، حضرت محمد (ص) را امضا کردند.

به گزارش «تابناک»؛ سی و سومین جشنواره فیلم فجر به نقطه شروع شد و با حضور مهمانان جشنواره از جمله اهالی رسانه، هنرمندان، کارگردانان، تهیه کنندگان و بازیگران در برج میلاد که با گل مورد استقبال قرار گرفتند، بزرگترین رویداد فرهنگی سینمایی کشور در سی و ششمین سالگرد انقلاب اسلامی آغاز به کار کرد. 

 

برخلاف روال چند سال گذشته که مسیری به عنوان «مسیر انقلاب» یا فرش قرمز برای مراسم افتتاحیه در نظر گرفته می‌شد، بیرون و داخل سالن همایش‌ها، مهمانان با شیوه نسبتا متفاوتی که شبیه فرش قرمز همیشگی نبود، روبرو شدند. در ابتدای ورود مهمانان مورد پذیرایی قرار گرفتند و سرود انقلابی «به لاله در خون خفته» پخش می‌شد.

در سالن برج میلاد جایگاه ویژه ای برای اهالی رسانه در نظر گرفته شده است که برعکس سال های گذشته هیچ فردی بدون کارت رسانه اجازه ورود به این بخش را ندارد. قرائت قرآن مراسم را کریم منصوری برعهده دارد.  دکور مراسم افتتاحیه که ملک جهان خزاعی طراحی آن را برعهده دارد با آرم های سیمرغ مزین شده است. 

 

سعید راد، سید مهدی شجاعی، خسروسینایی، ابوالحسن داودی، بهرام رادان، باران کوثری، ویشکا آسایش، ستاره اسکندری ، آنا نعمتی، هانیه توسلی، همایون اسعدیان‌، گلاب آدینه،‌ بیژن امکانیان، عبدالحسن برزیده، زرین‌دست، مصطفی کیایی، پژمان بازغی، نوید محمدزاده، جعفر صانعی مقدم، احمد رمضان زاده، آزیتا موگویی، منصور لشکری قوچانی، سعید آقاخانی، الهام کردا، علی سرتیپی، رویا تیموریان، رویا نونهالی، مهتاب کرامتی، نیکی کریمی، هومن سیدی، حسین یاری، معین کریم‌الدینی، محسن خان جهانی، محمدرضا اصلانی، ابراهیم داروغه‌زاده و... از جمله حاضران در مراسم افتتاحیه هستند.


امضای سینماگران پای بیانیه محکوم کردن اهانت به پیامبر اکرم(ص)


سینماگران و میهمانان جشنواره فیلم فجر با امضای یک بیانیه، اهانت به ساحت مقدس پیامبر گرامی اسلام (ص) را محکوم کردند. متن این بیانیه به شرح زیر است:

«مرزها زبان فاصله‌اند و تو ای حبیب خدا، از تمام فاصله ها عبور کردی تا به همگان بیاموزی آنسوی همه مرزهای نژادی و اعتقادی و جغرافیایی بهشتی هست که در آن بشر تا آستان حق قد می کشد. باور داریم که پلشتی هیچ توهینی، غبار بر ساحت مقدست نمی نشاند. احدی از پیروانت را نمی راند و چیزی نصیب خاطیان نمی کند. جز گمگشتگی بیشتر از وادی اخلاق و انسانیت و مهر... .

پس به ما بیاموز که چون تو برای این گم گشتگان فانوس دانایی روشن کنیم. بر جهلشان افسوس خوریم و بر کید و کین خونریزشان فائق آییم. باشد که زبان سینمای ایران در این بحران زبانی نزدیک به کلام مهربان تو و منادی همان اخلاقی باشد که برای اکمال آن مبعوث شدی...

صلوات خدا و درود همه بندگان آزاده نثار تو باد.»


امضای سینماگران پای بیانیه محکوم کردن اهانت به پیامبر اکرم(ص)


این بیانیه تاکنون توسط هنرمندانی چون مهتاب کرامتی، فرشته طائرپور، رویا تیموریان، جعفر صانعی مقدم، بهزاد کزازی، لیلا زارع، آزیتا موگویی، محمود کلاری، فرزاد موتمن، هانیه توسلی، همایون اسعدیان، رضا ناجی، بیژن امکانیان، ساره بیات، حسین یاری، بهرنگ تنکابنی، ریما رامین فر، حامد بهداد، برزو ارجمند، آزاده صمدی، اکرم محمدی، مهسا کرامتی، رعنا آزادی ور، محمد نشاط و... امضا شده و سینماگران یک به یک با حضور در کنار این بیانیه اقدام به امضا می‌کنند. علیرضا رضاداد دبیر سی و سومین جشنواره فیلم فجر نیز با حضور در میان هنرمندان این بیانیه را امضا کرد.

امضای سینماگران پای بیانیه محکوم کردن اهانت به پیامبر اکرم(ص)



آغاز رسمی افتتاحیه 


مراسم افتتاحیه دقایقی قبل و در حدود ساعت ۱۹:۱۵ با حضور علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی ربیعی وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی، حجت الله ایوبی معاون سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و علیرضا رضاداد دبیر سی و سومین جشنواره فیلم فجر و جمعی از اهالی هنر و رسانه در مرکز همایش های برج میلاد تهران با اجرای احسان کرمی آغاز به کار کرد.

این مراسم برخلاف دوره‌های پیشین به صورت زنده از تلویزیون پخش نمی‌شود و فقط شبکه‌های رادیویی از جمله رادیو تهران به پخش زنده آن اقدام کردند که در نوع خود اتفاق عجیبی است. 

امضای سینماگران پای بیانیه محکوم کردن اهانت به پیامبر اکرم(ص)


پخش ترانه «والا پیام دار» با صدای فرهاد مهراد از اتفاقات ویژه مراسم بود. تصاویری از پیروزی انقلاب اسلامی در سال 57 نیز دیگر بخش مراسم بود.

دبیر سی و سومین جشنواره فیلم فجر سخنان خود را در کوتاهترین سخنان به پایان رساند و وقت مراسم را به حرف های تکراری اختصاص نداد. رضاداد اعلام کرد: «فردا آغاز یک سال سینمای ایران است و ما در نوروز سینمای ایران در دهه فجر هستیم و به تماشای کارنامه درخشان سینمای ایران می نشینیم. با این همه جشنواره فیلم فجر همه سینمای ایران و پایان یک فیلم نیست بلکه نقطه آغازی برای یک راه پر از همدلی است.» وی در بخش دیگر صحبت هایش درباره توهین های اخیر به پیامبر اسلام واکنش نشان داد.

پس از صحبت های رضاداد کلیپی درباره درگذشتگان یک سال اخیر عرصه تصویر و دوبله پخش شد. تصاویر زنده یاد احمد رسول زاده آغازگر این کلیپ بود و عظیم جوانروح، مرتضی احمدی، انوشیروان ارجمند و... از دیگر افرادی بودند که تصویر و کارهایشان به نمایش گذاشته شد.

همچنین هیئت داوران بخش فیلم‌های نگاه نو و سودای سیمرغ نیز در کلیپی معرفی شدند. همایون اسعدیان، حسن بلخاری، فرشته طائرپور، محمدمهدی عسگرپور و رضا مقصودی به عنوان هیات داوران بخش نگاه نو سی‌ و‌ سومین جشنواره فیلم فجر آثار این بخش را داوری خواهند کردسپس هیأت داوران بخش مستند سینمای حقیقت جشنواره معرفی شدند: حبیب احمدزاده، مهرداد اسکویی، محمدرضا اصلانی، سید مانی میرصادقی، محمدعلی فارسی از اعضای این هیأت هستند. 

آغاز سال نوی سینمای ایران با محکوم کردن اهانت به پیامبر اکرم(ص)


پس از اعلام اسامی هیأت داوران بخش مستند، اسامی هیأت انتخاب نگاه نو بخش مسابقه سینمای ایران شامل محمد احسانی، احمد امینی، محمدعلی باشه‌آهنگر، بهنام بهزادی، مجید رضابالا، رسول صدرعاملی و حسین کرمی اعلام شد. و کلیپ‌های دو بخش نگاه نو و هنر و تجربه نیز معرفی شد.

 در ادامه کلیپی از معرفی هیئت انتخاب فیلم‌های مستند در حال پخش است.عزیزاله حاجی مشهدی، پیروز کلانتری، جعفر صانعی مقدم، حامد شکیبانیا و محمدحسین مهدویان به عنوان اعضای هیات انتخاب بخش مستند سی و سومین جشنواره بین المللی فیلم فجر از سوی دبیر جشنواره انتخاب شده بودند.



جنتی: جشنواره ها را در استان ها برگزار می‌کنیم

سپس نوبت به سخنرانی وزیر فرهنگ و ارشاد رسید. علی جنتی در سخنانی ابراز خوشحالی کرد که در این جمع حضور دارد. وی دهه فجر را تبریک گفته و اعلام کرد قصد سخنرانی نداشته است. وزیر ارشاد گفت: از همه اهالی سینما تشکر می کنم که در یک سال گذشته با درایت و فهم و در برخی مواقع با صبر و سکوت تلاش کردند که در برابر کسانی که می خواستند آرامش سینما را بهم بزنند، فضای مثبت و سازنده ای ایجاد کنند.

آغاز سال نوی سینمای ایران با محکوم کردن اهانت به پیامبر اکرم(ص)


جنتی از وزیر کار درخواست کرد درباره بیمه اهالی سینما و به ویژه بیمه بیکاری آنها قول مساعدت دهد. وی همچنین با تشکر از هیات های انتخاب و داوری گفت: همین که همه اهالی سینما علاقمند هستند آثارشان در فجر حضور داشته باشد و سیمرغ ببرد نشان از اهمیت این جشنواره است. ما باید همه با هم تلاش کنیم تا در سال بعد فیلم های بهتری تولید کنیم که هم در داخل و هم خارج مورد توجه قرار گیرند.

وزیر ارشاد با اشاره به تفکیک بخش بین الملل عنوان کرد: بخش بین الملل همواره تحت الشعاع بخش ملی قرار می گرفت و ما این بخش را جدا کردیم تا در اردیبهشت ماه با حضور فعال تر مهمانان خارجی برگزار شود. ساماندهی همه جشنواره های عرصه فرهنگ و هنر امری ضروری است. ما در نظر داریم که جشنواره ها را در استان ها برگزار کنیم و حتی دبیرخانه آنها را به استان ها ببریم مثل جشنواره فیلم یاس و فیلم کودک که یکی از در مازندران و دیگری در اصفهان برگزار شد.

سپس احسان کرمی از وزیر کار دعوت کرد که روی سن حاضر شود. ربیعی با حضور پشت تریبون، در سخنانی گفت: به اعتقاد من سینما یک شکل هنری و در عین حال یک رسانه ارتباط جمعی است. سینما خصوصیات منحصر به فردی دارد که آن را از دیگر هنرها متمایز می کند. سینما گرچه هنر است ولی از اهمیت رسانه ای هم برخوردار است که دیگر هنرها کمتر از این ویژگی برخوردارند.

در ادامه کلیپی از فیلمسازانی که در بخش سودای سیمرغ هستند در حال پخش است. سینایی، حجازی، افخمی، شاه‌حسینی، الوند، کیایی و... از سینماگرانی هستند که با آنها در این کلیپ گفتگو شده است. 

پس از پخش این کلیپ، هیئت داوران بخش اقلام تبلیغی روی سن آمدند تا بخشی از جوایز این بخش را اهدا کنند. رامبد جوان بیانیه هیئت داوران را قرائت کرد و از حاضرین خواست برای اینکه فضا عوض شد از جای خود بلند شوند و به سبک «خندوانه» برنامه پرطرفدار او در تلویزیون دست بزنند. صفاریان از هیئت داوران این بخش امشب غایب است.


«ماهی و گربه» برنده سیمرغ بلورین بهترین نوآوری و اطلاع رسانی

سیمرغ بلورین بهترین نوآوری و اطلاع‌رسانی به فیلم  «ماهی و گربه» رسید و چهار دیپلم افتخار این بخش هم به «شهر موش‌های2» رسید.

فیلم «شهر موش‌ها2» (1ـمدیریت تبلیغات و اطلاع رسانی: بهرنگ تنکابنی 2ـایده‌پردازی برای اطلاع‌رسانی: پوریا عالمی 3ـطراح عنوان اصلی، عنوان بندی و گرافیست: ابراهیم حقیقی 4ـمدیریت روابط عمومی و نمایش شهرستان‌ها: محرم براتی 5ـمدیریت تبلیغات شهری و برگزار کننده مراسم‌های معرفی: مهشید آهنگرانی)

فیلم «ماهی و گربه» (1ـمدیر تبلیغات واطلاع رسانی: امیر اثباتی 2ـ مسئول روابط عمومی: گلاویژ نادری 3ـ عکاس: شاهین آزما 4ـگرافیست: بابک یادگاریان 5ـسازنده تیزر و آنونس: شهرام مکری)

آغاز سال نوی سینمای ایران با محکوم کردن اهانت به پیامبر اکرم(ص)


جایزه بخش عکس هم به سحاب زری‌باف برای فیلم «اشباح» رسید. زری‌باف در سخنان کوتاهی از مسئولین خواست که عکاسان را فراموش نکند.

در ادامه کلیپ معرفی‌ فیلم‌های بخش سودای سیمرغ پخش شد و هیئت داوران این بخش هم معرفی شدند. در خلال این بخش اعلام شد که مجید مجیدی هنوز در آلمان است و هنوز در هنوز در حال انجام مراحل اصلاحی فیلم محمد(ص) است.


تقدیر از آخرین اساتید لابراتور سینمای ایران


سپس بزرگداشت استادان لابراتورهای سینمایی با پخش تصاویر ماندگاری از فیلم‌هایی که در تاریخ سینمای ایران ثبت شده با موسیقی متن فیلم سینما پارادیزو آغاز شد و در ادامه حجت الله ایوبی و فیروزآبادی قائم‌مقام وزیر رفاه برای نکوداشت اساتید لابراتورداری به روی سن آمدند و از بهمن کریمیان، اکبر عالمی، هاشم محققی‌فر، ناصر انصاری، مسعود کلانتری، بیژن جباری،محمدتقی شاهرخ، امین بدیع، کیهان خسرویان که همگی از اساتید لابراتوردار ایرانی بودند تقدیر شد. همه حاضرین برای تقدیر از آن‌ها سرپا ایستادند.


ایوبی: خالقان زیبایی اما با سیلی صورت خود را سرخ می‌کنند

سپس حجت الله ایوبی به روی سن آمد و اعلام کرد که سخنرانی طولانی نخواهد کرد. ایوبی گفت: امروز سینماگران برای سی و سومین بار مردم ایران و تمام مردم جهان را به تماشا می‌خوانند. این جشن جشن خواستن و توانستن است. جشن پیروزی روی باز و سفره باز است.جشن پیروزی لبخند بر اخم. به تماشا بنشینیم تا دریابیم اندازه فاصله یک لبخند را و چه فاصله میمون و مبارکی است. سینمای ایران دستش پر است از لبخند به زندگی پر از خلاقیت .سالی که گذشت دیگر گذشته است با همه فراز و فرودها با همه تلخی و شیرینی‌هایش,‌با همه حرف‌ها و حدیث‌هایش، اما با این همه، سال 93 را سال سلام به سینما بدانیم، سال هجوم مردم به سینما، سال سلام به صنعت سینماگزاران، سلام به سرمایه‌گزاران ، سلام به اقتصاد سینما.

وی در ادامه گفت: این خطاب به آقا ربیعی است از طرف همه سینماگران، کار تولید سینمای ایران تولیدی شوق‌انگیز و گروهی است و میوه کار آن‌ها لبخند و اندیشه و تحکیم بنیان خانواده و انتقال ارزش‌هاست. این خالقان زیبایی اما با سیلی صورت خود را سرخ می‌کنند، آن‌ها در گرماگرم سوت و کف‌ها و در میانه سالن‌های پرشور و تشویق‌های بی‌امان بیمناک روزگار بی‌کسی و تنهایی خویشند. بیمناک روزگاری‌اند که حتی از نام و نشان خویش گریزانند. روزگاری که تنها و تنها دنبال یک تخت کوچکند. روزگاری که صاحبخلانه پرستار بیمارستان بقالی سر کوچه کارمند بانک مطالبه دارند. از شما می‌خواهیم برای ما فکری کنید، برای آن روزگار اهالی فرهنگ فکری کنید اگر می‌خواهید جوانه‌ها بشکوفند.

 

تقدیر از محمدعلی کشاورز و حسین جعفریان

در آخر نوبت به برگزاری مراسم تقدیر از محمدعلی کشاورز رسید. کلیپ تقدیر از محمدعلی کشاورز با محوریت گفتگویی با علی نصیریان و محمود کلاری پخش شد. محمد علی کشاورز سرانجام روی سن آمد در حالی که بهرام رادان و حمید فرخ‌نژاد او را همراهی می‌کردند. موسیقی متن فیلم «هزاردستان» همزمان پخش شد و سپس جنتی و ربیعی به روی صحنه آمدن تا از محمدعلی کشاورز تقدیر کنند و توسط علی ربیعی، لوح تقدیری به او اهدا شد.

در این بخش قرار بود عزت‌الله انتظامی از محمدعلی کشاورز تقدیر کند که به علت بیماری ریوی و عدم اجازه پزشک برای خروج از منزل، انتظامی نتوانست در مراسم حاضر شود. انتظامی به همین مناسبت در پیامی خطاب به کشاورز نوشت: «عزیزم کشاورز؛ خوشحال میشدم در این مراسم باشکوه بزرگداشت تو هنرمند گرامی حضور داشتم، ولی بعلت بیماری سخت ریوی، دکتر اجازه خروج از منزل با هوای آلوده تهران را نمیدهد. محمد جان تو خوب میدانی مراسم بزگداشت تو برای من بسیار بسیار ارزشمند و افتخار آمیز میباشد. کوچکتر عزت».

مراسم بعدی تقدیر از حسین جعفریان فیلم‌بردار برجسته سینمای ایران بود، در حالی که بخش زیادی از حاضرین در سالن مرکز همایش‌های برج میلاد به واسطه طولانی شدن بیش از حد مراسم، در حال ترک سالن بودند. این فیلمبردار برجسته سینمای ایران گفت: خیلی خوشحالم که کارم آ‌نقدر دیده شده است که برایم بزرگداشت گرفته‌اند، فیلمبرداران زیاد و فعالی در سینما هستند اما قرعه به نام من خورده است. از مسئولین جشنواره تشکر می‌کنم و از همه کارگردانانی که با من کار کرده‌اند. من معتقدم که اگر کاری موفق شده است حاصل تلاش و حضور همه تیم کنار من بوده است، علیرضا برازنده، پیمان شادمانفر،مسعود و علی اللهیاری که همکاران همیشگی من بودند و حالا خودشان به جمع فیلمبردارن سینمای ایران اضافه شده‌اند. علاوه بر اینکه نسل جدیدی از فیلمبردارن وارد سینمای ایران شده‌اند مثل هومن بهمنش که شبیه کارهای خودم فیلمبرداری می کند و یا کوهیار کلاری... ما سینماگران زندگی مشخصی نداریم، بنابراین شریک زندگی همه ما آدم‌های فداکاری هستند که ما را تحمل می‌کنند.

جعفریان همچنین از عظیم جوانروح که چندی پیش درگذشت هم تقدیر کرد و در پایان گفت: امیدوارم سال دیگر برای مشاهده فیلم دخترم سال بعد به جشنواره بیایم.

افتتاحیه نتوانست انتظارات را برآورده کند و در مجموع افتتاحیه جشنواره سی و سوم را می‌توان یکی از بی‌نظم‌ترین و کندترین افتتاحیه‌ها قلمداد کرد. خلاصه‌ای یک ساعت از افتتاحیه 200 دقیقه ای جشنواره را در «تابناک» تماشا می کنید:

 

http://www.tabnak.ir/fa/news/471546/%D8%A2%D8%BA%D8%A7%D8%B2-%D8%B3%D8%A7%D9%84-%D9%86%D9%88%DB%8C-%D8%B3%DB%8C%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%A8%D8%A7-%D9%85%D8%AD%DA%A9%D9%88%D9%85-%DA%A9%D8%B1%D8%AF%D9%86-%D8%A7%D9%87%D8%A7%D9%86%D8%AA-%D8%A8%D9%87-%D9%BE%DB%8C%D8%A7%D9%85%D8%A8%D8%B1-%D8%A7%DA%A9%D8%B1%D9%85%D8%B5



برچسب ها :خبر ویژه - آغاز سال نوی سینمای ایران با محکوم کردن اهانت به پیامبر اکرم(ص) , محکوم کردن اهانت به پیامبر اکرم(ص) , آغاز سال نوی سینمای ایران , جشنواره بین‌المللی فجر , هنرمندان ایرانی و محکومیت توهین به پیامبر (ص) , سایت تابناک , خبر ویژه
محصولات پر فروش

دسته بندی محصولات

بخش همکاران
دسته بندی صفحات
دسته بندی اخبار
بلوک کد اختصاصی