از خواص غذایی و دارویی شلغم بیشتر بدانیم

از خواص غذایی و دارویی شلغم بیشتر بدانیم

تاریخ خبر : سه شنبه 12 اسفند 1393
دسته خبر: دانستنیها
بازدید : 353

سبزی‌هایی مانند شلغم که حاوی نیترات هستند؛ تأثیر زیادی در کاهش فشار خون دارند. منبع : سبک زندگی اسلامی

شلغم گیاهی است که شنیدن اسم آن بیشتر ما را یاد سرماخوردگی و گلو دردهای طولانی می‌اندازد. اما این گیاه علیرغم بوی ناخوشایندش، حاوی انواع ویتامین‌ها و پروتئین‌ها می‌باشد. یک عدد شلغم به طور معمول دارای ۹۱ گرم آب، ۱ گرم پروتئین، ۰/۲ گرم مواد چربی، ۶/۶ گرم مواد نشاسته ای. ۴۰ میلی گرم کلسیم،۳۰ میلی گرم فسفر، ۰/۵ میلی گرم آهن، ۰/۰۴ میلی گرم ویتامین B۱، ۰/۰۷ میلی گرم، ویتامین B۲ و ... می‌باشد.  

اما این گیاه دارای خواص غذایی و دارویی بسیاری نیز است. از جمله:

کاهش فشار خون
سبزی‌هایی مانند شلغم که حاوی نیترات هستند؛ تأثیر زیادی در کاهش فشار خون دارند. همچنین شلغم دارای مقادیر قابل توجهی پتاسیم و منجر به خارج شدن سدیم از بدن شده و فشار خون را پایین می‌آورد.

کاهش وزن، هضم غذا و سم زدایی
شلغم منبعی سرشار از فیبر است و باعث می‌شود فرد در طول روز مدت زمان طولانی‌تری احساس سیری داشته باشد. خوردن خوراکی‌هایی با میزان فیبر بالا به ثابت نگه داشتن قند خون کمک شایانی می‌کند. علاوه بر این فیبر از ابتلا به یبوست جلوگیری می‌کند و با تقویت سیستم هضم و جذب بدن موجب می‌شود تا سموم از طریق مدفوع و صفرا از بدن خارج شوند.

تقویت قوه بینایی
دریافت میزان مشخصی ویتامین C در طول روز به تقویت قوه بینایی کمک بسیاری می‌کند. این ویتامین از چشم‌ها در برابر اشعه UV محافظت می‌کند. هر چند ویتامین C در اغلب مرکبات وجود دارد، اما میزان این ویتامین در برخی خوراکی‌ها مانند شلغم به بالاترین حد خود می‌رسد؛ به نحوی که خوردن دو عدد شلغم متوسط در روز کل نیاز بدن به ویتامین C را بر طرف می‌کند.

3250_health.jpgدیگر خواص غذایی شلغم عبارتند از:
- شلغم مقوی و اشتها آور است.
- شلغم به علت داشتن ویتامین B۱ در درمان کم خونی بسیار موثر است.
- شلغم درمان بسیاری از بیماری‌های پوستی است و خوردن آب آن درمان کننده جوش صورت است.
- آب شلغم قند خون را پایین آورده و برای رشد و نمو استخوان‌ها مفید است.
- نوزادانی که مادرانشان در دوران بارداری شلغم مصرف می‌کنند؛ در مقایسه با دیگر نوزادان دارای رشدی سریع بوده و در مقابل امراض مقاومت بیشتری خواهد داشت.

و بالاخره اینکه شلغم از نظر طب سنتی گرم و تر است. پس توصیه می‌شود در فصل زمستان برای پیشگیری از سرماخوردگی و بیماری‌های تنفسی حداقل چند بار در هفته شلغم بخورید.



برچسب ها :از خواص غذایی و دارویی شلغم بیشتر بدانیم , شلغم و تقویت بینایی و چشم های قوی , کاهش فشار خون با مصرف شلغم , نیترات و تاثیر آن بر کاهش فشار خون , سرماخوردگی و گلودرد و درمان آن با خوردن شلغم , لاغری و تناسب با خوردن شلغم
محصولات پر فروش

دسته بندی محصولات

بخش همکاران
دسته بندی صفحات
دسته بندی اخبار
بلوک کد اختصاصی